maanantai 1. syyskuuta 2014

Oppimissopimus - henkilökohtainen polkuOppimissopimuksella tarkoitetaan sitouttavaa, henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa. Sen avulla oppija tarkastelee omaa oppimispolkuaan historian, tämän hetken ja tulevaisuuden kautta. Oppija ”sopii” itsensä ja muiden kanssa tavoitteiden saavuttamisesta ja haasteiden kohtaamisesta.Oppimissopimus on vapaamuotoinen dokumentti, jokainen oppija laatii sen omalla tavallaan. Oppimissopimus on oppijan ja valmentajan välinen työkalu, joka tukee oppimista omalla oppimispolulla.

MISSÄ OLEN OLLUT?
Mitä olen opiskellut? Missä olen ollut töissä? Missä olen ollut työssäoppimassa? Mitä olen oppinut näistä kokemuksista? Millaista palautetta olen saanut?

MISSÄ OLEN NYT?
Mitä osaamista minulle on kertynyt? Mitkä ovat vahvuuteni ja heikkouteni? Mikä elämässäni on tärkeää?

MINNE HALUAN PÄÄSTÄ?
Mitä haluan saavuttaa työssäoppimisjaksolla/kesätöissä/joskus sitten isona? Mitkä ovat lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteet? Mitä vahvuuksia minun tulee kehittää, jotta saavutan tavoitteeni? Entäpä mihin heikkouksiin minun tulee kiinnittää huomiota?

KUINKA PÄÄSEN PERILLE?
Mitä minun pitää tehdä, jotta pääsen tavoitteisiini? Mitä minun tulee oppia? Kuka voisi olla avuksi? Keitä tarvitsen ympärilleni päästäkseni tavoitteeseen?


MISTÄ TIEDÄN OLEVANI PERILLÄ?
Kuinka osoitan saavuttaneeni tavoitteen? Portfolio blogissa?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti